firma-deratizare-iasi
15
Apr

Cum poti scapa de sobolani

Specia sobolanilor este cea mai raspandita specie de rozatoare din Romania. Odata ce reusesc sa patrunda in spatiul nostru de desfasurare, acestia produc reale pagube- contaminand alimentele prin excremente, urina si secretii, rozand tot ce le iese in cale- de la lemn, pana la plastic.

Din pacate, daunele produse de sobolani nu se opresc numai aici! Acestia sunt adevarate focare de infectie, ducand la aparitia unor boli serioase ca : trichineloza, leptospiroza, bruceloza, febra aftoasa s.a. Aceste boli sunt transmisibile atat omului, cat si animalelor domestice aflate in spatiul contaminat.

In fata unui asemenea pericol, este indicat sa se ia masuri drastice, inca de la primul semn al infestarii.

Semne ale infestarii cu sobolani

Sobolanii sunt vietuitoare, care isi fac aparitia mai mult noaptea- fiind momentul propice gasirii hranei. Din aceasta cauza, pentru a va da seama daca va confruntati cu aceasta problema, va sfatuim sa cautati indiciile lasate de acesti mici invadatori.

Cele mai vizibile semne sunt cele de rosaturi. Observati mobila si cablurile din casa! Daca acestea sunt roase, este foarte posibil sa aveti sobolani.

Alte semnale le constituie excrementele, lasate prin rafturi, in general in jurul alimentelor. De asemenea, un alt indiciu il constituie si mirosul de urina, care este acru si foarte pregnant.

Cum scap de sobolani

Impotriva sobolanilor trebuie luate masuri imediate, intrucat acestia se inmultesc ingrijorator de repede!
In comert se gasesc, este adevarat, numeroase substante si capcane, care promit sa elimine problema pe care o reprezinta prezenta sobolanilor. Insa, ce trebuie sa stim despre aceasta specie de rozatoare este faptul ca sunt foarte inteligenti.

Sobolanii au dobandit capacitatea de a deosebi hrana contaminata de cea sanatoasa, astfel ca otravurile sunt ineficiente. In ceea ce priveste amplasarea de capcane, din pacate, nici acestea nu sunt o solutie foarte eficienta. Rareori veti avea sansa sa si capturati unul dintre intrusi. Foarte adaptabili mediului uman, sobolanii au dezvoltat un simt al scepticismului foarte crescut! Astfel ca ei tind sa ocoleasca elementele noi din calea lor spre mancare. Asadar, capcanele dumneavoastra vor fi cu iscusinta ocolite.

Cea mai eficienta metoda de exterminare a sobolanilor

Pentru a nu pierde timp, decizia cea mai inteleapta este sa ripostati in fata sobolanilor, apeland la serviciile profesionale de deratizare. Acestea va asigura o eficienta garantata a rezultatelor; eficienta durabila chiar!
Deratizarea profesionala se face actionand cu substante speciale, puternice, cu adevarat letale asupra sobolanilor. De asemenea, deratizarea profesionala va asigura si sigilarea tuturor punctelor de intrare posibile, ca de exemplu- sistemul de canalizarea, gurile de aerisire si chiar si cele mai mici crapaturi, intrucat sobolanii pot patrunde chiar si prin gauri de marimea unei monede de 50 de bani.

Faceti alegerea cea mai inteleapta si actionati impotriva sobolanilor alaturi de o echipa formata din specialisti. Va stam la dispozitie oricand!